Hoe kan ik je helpen?

Als gynaecoloog niet praktiserend en arts-seksuoloog NVVS werk ik vanuit het biopsychosociale model, waardoor ik vakoverstijgend kijk naar het probleem dat je ervaart. Door mijn aanpak krijgen zowel het medische, het psychologische, het seksuologische en de sociale context alle aandacht. Alles in je lichaam staat met elkaar in verbinding en heeft invloed op elkaar. Daarom kan een klacht soms uit een hele nadere hoek komen dan waar je zelf in eerste instantie aan zou denken en daar neem ik in elk traject ruim de tijd voor.

Daarnaast ben ik zielscoach, waardoor ik ook op een diepere laag met je werk zodat jouw verlangen om in een gezond contact te komen met je seksualiteit en sensualiteit kan worden vervuld.

Ik werk graag met vrouwen die weer van het vrijen willen kunnen genieten en die, ondanks hun angst of schroom, daar vol voor willen gaan!

Ervaar je een van de volgende klachten dan kan je zeker bij mij terecht:

Als je last hebt van chronische pijn en/of klachten in de bekkenregio, zoals bijvoorbeeld
– Pijn bij het vrijen (ook wel dyspareunie genoemd)
– Vaginisme
– Chronische pijn in en rond de vulva, vagina en het bekken, zoals: Vulvodynie, Vulvitis, Vestibulitis, Provoked Vestibulodynia (PVD)
– Persistant Genital Arousal Syndrome/Disorder (PGAS/PGAD)

Als je ervan baalt dat je weinig zin hebt in seks

Als je geen connectie voelt met je onderlijf, je bekkenbodem of je vrouwelijke geslachtsorganen.

Als je een gynaecologisch onderzoek moet ondergaan, maar daar zeer angstig voor bent bijvoorbeeld omdat je vaginistisch reageert of vanwege traumatische ervaringen in het verleden.

Als je ernaar verlangt echt connectie te maken met je eigen lichaam en vrouwelijke seksualiteit en sensualiteit

1 op 1 traject

Elk traject is specifiek voor jou gemaakt, zodat jij je vrouwelijke seksualiteit optimaal kunt ontwikkelen en verdiepen.

De eerste kennismaking is altijd via een telefonisch gesprek, waarin we afstemmen of ik wat voor je kan betekenen en of we een ‘klik’ hebben. Als dat zo is dan plannen we het traject in en loop ik een tijdje met je mee op jouw pad naar een fijne seksualiteitsbeleving.

1 op 1 traject Hellen Nagel - vrouwelijke seksualiteit optimaal ontwikkelen en verdiepen
Consult Hellen Nagel - Praktijk voor seksuologie en gynaecologie

Krachtige Vrouw consult

Een Transformerende en Inzichtgevende sessie. In een dagdeel ontrafelen we de oorzaak van jouw pijnlijke seksualiteitsbeleving en krijg je handreikingen om thuis mee verder te gaan.

Voor vrouwen die al veel innerlijk werk hebben gedaan en nog wat losse eindjes willen verbinden. Als voorbereiding hebben we een telefonisch gesprek waarin we samen kijken welk thema aangeraakt mag worden.

Zachte Onderdompeling

Deze luxueuze dag stem ik speciaal op jou af. Ontspanning, proceswerk en coaching wisselen elkaar af waardoor je in dieper contact komt met jouw vrouwelijke seksualiteit.

Voorafgaande aan deze dag zullen we via videobellen kennismaken en een voorbereidend gesprek hebben, zodat ik me goed op jou en je wens kan afstemmen.

Hellen Nagel - Praktijk voor seksuologie en gynaecologie - detailfoto
Hellen Nagel - Praktijk voor seksuologie en gynaecologie

Workshop Vrouwelijke Seksualiteit

Met een klein groepje vrouwen onderzoeken we wat nu fijne, betekenisvolle, vrouwelijke seksualiteitsbeleving is en hoe je het voor jezelf en je eventuele partner nog prettiger kunt maken.

In deze workshop zal meditatie, informatie en met elkaar delen elkaar afwisselen.

De eerstvolgende workshop is op 7 september 2023 (19:00 – 21:30 uur).

In mijn herstelproces na kanker kwam ik bij Hellen vanwege jarenlange pijn bij het vrijen. Ik was direct positief geraakt en gerustgesteld door haar ontwapenende persoonlijkheid en zachte, persoonlijke benadering. Ze besefte mijn angst en de doorgemaakte ervaringen en in het deskundige traject dat volgde heeft ze mij stap voor stap en in alle rust, met alle zorgvuldigheid en haar mogelijkheden begeleid naar de moed om weer met plezier en zonder belemmeringen te kunnen vrijen. De aanpak van Hellen onderscheid zich zo positief ten opzichte van haar collega's, dat ik dit elke vrouw gun. Ik ben haar heel veel dank verschuldigd.
Anoniem
Ik kwam afgelopen jaar bij Hellen omdat bij mij het uitstrijkje in het kader van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker via de huisarts niet gelukt was. Hellen nam alle tijd, rust en aandacht voorafgaand en tijdens het uitstrijkje. Zij deed dit erg begripvol en vriendelijk, zachtaardig en tegelijkertijd doelbewust - zodanig dat ik me vrij voelde in het contact met haar en met mijzelf / mijn lichaam. Op die wijze verliep het maken van het uitstrijkje voor mij heel positief en was het zelfs een goede en bijzondere ervaring: vanuit de veilige sfeer die zij creëert kon ik opener en nieuwsgierig worden.
Anoniem

Voor de duidelijkheid, wellicht ten overvloede: In al mijn sessies, consulten en workshops geldt dat ik uitga van ‘betamelijkheid’, dat wil zeggen dat er geen seksuele handelingen of aanrakingen zullen plaatsvinden.

16

Even kennismaken? 

Laten we bellen!