Hoe kan ik je helpen?

Als gynaecoloog niet praktiserend en arts-seksuoloog NVVS werk ik vanuit het biopsychosociale model, waardoor ik vakoverstijgend kijk naar het probleem dat je ervaart. Door mijn aanpak krijgen zowel het medische, het psychologische, het seksuologische en de sociale context alle aandacht. Alles in je lichaam staat met elkaar in verbinding en heeft invloed op elkaar. Daarom kan een klacht soms uit een hele nadere hoek komen dan waar je zelf in eerste instantie aan zou denken en daar neem ik in elk traject ruim de tijd voor.

Daarnaast ben ik zielscoach, waardoor ik ook op een diepere laag met je werk zodat jouw verlangen om in een gezond contact te komen met je seksualiteit en sensualiteit kan worden vervuld.

Ik werk graag met vrouwen die weer van het vrijen willen kunnen genieten en die, ondanks hun angst of schroom, daar vol voor willen gaan!

Ervaar je een van de volgende klachten dan kan je zeker bij mij terecht:

Logo onderdeel Hellen Nagel

Als je last hebt van chronische pijn en/of klachten in de bekkenregio, zoals bijvoorbeeld

  • Pijn bij het vrijen (ook wel dyspareunie genoemd)
  • Vaginisme
  • Chronische pijn in en rond de vulva, vagina en het bekken, zoals: Vulvodynie, Vulvitis, Vestibulitis, Provoked Vestibulodynia (PVD)
  • Persistant Genital Arousal Syndrome/Disorder (PGAS/PGAD)
Logo onderdeel Hellen Nagel

Als je ervan baalt dat je weinig zin hebt in seks

Logo onderdeel Hellen Nagel

Als je geen connectie voelt met je onderlijf, je bekkenbodem of je vrouwelijke geslachtsorganen.

Logo onderdeel Hellen Nagel

Als je een gynaecologisch onderzoek moet ondergaan, maar daar zeer angstig voor bent bijvoorbeeld omdat je vaginistisch reageert of vanwege traumatische ervaringen in het verleden.

Logo onderdeel Hellen Nagel

Als je ernaar verlangt echt connectie te maken met je eigen lichaam en vrouwelijke seksualiteit en sensualiteit

1 op 1 traject

Elk traject is specifiek voor jou gemaakt, zodat jij je vrouwelijke seksualiteit optimaal kunt ontwikkelen en verdiepen.

De eerste kennismaking is altijd via een telefonisch gesprek, waarin we afstemmen of ik wat voor je kan betekenen en of we een ‘klik’ hebben. Als dat zo is dan plannen we het traject in en loop ik een tijdje met je mee op jouw pad naar een fijne seksualiteitsbeleving.

1 op 1 traject Hellen Nagel - vrouwelijke seksualiteit optimaal ontwikkelen en verdiepen
Heerlijk Vrouw Zijn - Hellen en Sandra

Heerlijk Vrouw Zijn

Samen met mijn collega Sandra, zielscoach & KPNI/Orthomoleculair therapeut, hebben we een half jaartraining ontwikkeld. In deze training nemen we je graag mee op reis langs alle aspecten die van belang zijn om jouw eigen heerlijke vrouw zijn te ontdekken. Dit is een training met aandacht en ruimte voor jouw persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Ben je toe aan tijd en ruimte voor jezelf? Gun je jezelf om je onder te dompelen in een oase van rust in een kleine groep  met andere vrouwen?

Je bent welkom!
7 zaterdagen van 10.00 uur – 16.30 uur

Krachtige Vrouw consult

Een Transformerende en Inzichtgevende sessie. In een dagdeel ontrafelen we de oorzaak van jouw pijnlijke seksualiteitsbeleving en krijg je handreikingen om thuis mee verder te gaan.

Voor vrouwen die al veel innerlijk werk hebben gedaan en nog wat losse eindjes willen verbinden. Als voorbereiding hebben we een telefonisch gesprek waarin we samen kijken welk thema aangeraakt mag worden.

Consult Hellen Nagel - Praktijk voor seksuologie en gynaecologie
Hellen Nagel - Praktijk voor seksuologie en gynaecologie - detailfoto

Zachte Onderdompeling

Deze luxueuze dag stem ik speciaal op jou af. Ontspanning, proceswerk en coaching wisselen elkaar af waardoor je in dieper contact komt met jouw vrouwelijke seksualiteit.

Voorafgaande aan deze dag zullen we via videobellen kennismaken en een voorbereidend gesprek hebben, zodat ik me goed op jou en je wens kan afstemmen.

Workshop Vrouwelijke Seksualiteit

Met een klein groepje vrouwen onderzoeken we wat nu fijne, betekenisvolle, vrouwelijke seksualiteitsbeleving is en hoe je het voor jezelf en je eventuele partner nog prettiger kunt maken.

In deze workshop zal meditatie, informatie en met elkaar delen elkaar afwisselen.

De eerstvolgende workshop is op 7 september 2023 (19:00 – 21:30 uur) in Bunschoten-Spakenburg.

Hellen Nagel - Praktijk voor seksuologie en gynaecologie
"In mijn herstelproces na kanker kwam ik bij Hellen vanwege jarenlange pijn bij het vrijen. Ik was direct positief geraakt en gerustgesteld door haar ontwapenende persoonlijkheid en zachte, persoonlijke benadering. Ze besefte mijn angst en de doorgemaakte ervaringen en in het deskundige traject dat volgde heeft ze mij stap voor stap en in alle rust, met alle zorgvuldigheid en haar mogelijkheden begeleid naar de moed om weer met plezier en zonder belemmeringen te kunnen vrijen. De aanpak van Hellen onderscheid zich zo positief ten opzichte van haar collega's, dat ik dit elke vrouw gun. Ik ben haar heel veel dank verschuldigd."
Anoniem
"Ik kwam afgelopen jaar bij Hellen omdat bij mij het uitstrijkje in het kader van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker via de huisarts niet gelukt was. Hellen nam alle tijd, rust en aandacht voorafgaand en tijdens het uitstrijkje. Zij deed dit erg begripvol en vriendelijk, zachtaardig en tegelijkertijd doelbewust - zodanig dat ik me vrij voelde in het contact met haar en met mijzelf / mijn lichaam. Op die wijze verliep het maken van het uitstrijkje voor mij heel positief en was het zelfs een goede en bijzondere ervaring: vanuit de veilige sfeer die zij creëert kon ik opener en nieuwsgierig worden."
Anoniem
"Ik ben ruim een half jaar bij Hellen in behandeling geweest voor vaginisme en heb dit als heel prettig ervaren! Al bij het intakegesprek had ik een heel goed gevoel bij Hellen. Voor de start van mijn behandeling heb ik een aantal mensen verteld over mijn probleem en het traject dat ik in zou gaan bij Hellen. Ik vond dit heel prettig, want hierdoor heb ik mij nooit opgelaten gevoeld als ik naar Hellen toe ging en had ik mensen bij wie ik soms mijn verhaal kon doen. Ik heb heel bewust de keus gemaakt om met mijn traject te starten en had echt het gevoel dat ik er klaar voor was. Ik was bereid om er serieus mee aan de slag te gaan en dat is heel belangrijk! Je kan je doel echt alleen bereiken als je ervoor gaat en zorgt dat je de oefeningen die je meekrijgt van Hellen thuis doet. Hellen neemt alle tijd voor je en heeft snel door hoe je in elkaar zit. Haar manier van werken past ze daarop aan. Hellen heeft onwijs veel kennis, die ze op een hele toegankelijke manier met je deelt. Mijn traject bestond uit ups en downs; soms ging het heel goed en zag ik het helemaal zitten, soms wist ik echt even niet meer hoe ik verder moest. Tijdens de downs keek ik er des te meer naar uit om naar Hellen toe te gaan. Ik kon bij haar mijn verhaal doen en Hellen wist er altijd voor te zorgen dat ik vol vertrouwen weer weg ging! Ze sprak haar vertrouwen in mij en mijn vooruitgang uit en dat deed me erg goed. Ik had nooit verwacht te bereiken wat ik nu bereikt heb. Dit was niet mogelijk geweest zonder Hellen haar onmisbare hulp!"
Thessa

Voor de duidelijkheid, wellicht ten overvloede: In al mijn sessies, consulten en workshops geldt dat ik uitga van ‘betamelijkheid’, dat wil zeggen dat er geen seksuele handelingen of aanrakingen zullen plaatsvinden.

Even kennismaken? 

Laten we bellen!