Praktijk voor seksuologie en gynaecologie

In alle behandelingen pas ik het biopsychosociale model toe. Simpelweg betekent het dat je klacht(en) vanuit verschillende invalshoeken wordt benaderd: medisch, psychisch & sociaal. Alles in je lichaam staat met elkaar in verbinding en heeft invloed op elkaar. Daarom kan een klacht soms uit een hele andere hoek komen dan waar je zelf in eerste instantie aan zou denken en daar neem ik in alle behandelingen ruim de tijd voor.

DSC_4744

Seksuologische behandelingen

Traject seksuologie
Kosten intake van 2 uur: € 190,-  
Kosten vervolg sessies van 1 uur: € 105,- 

 

Traject chronische pijn in bekkengebied
Kosten intake van 2 uur: € 190,-  
Kosten vervolg sessies van 1 uur: € 105,- 

Seksuologische trajecten

Jouw reis naar weer fijn vrijen met je partner kun je op verschillende manieren vormgeven. Je kunt losse sessies boeken maar er zijn ook diverse pakketten waar je uit kunt kiezen zodat je nog meer diepgang krijgt. Samen kijken we naar welk pakket voor jou en jouw situatie het meest waardevol is.

Pakket 1

Vrij weer Fijn 🌟

Intake 2 uur (online of live)
3 x Coachgesprek 1 uur (online of live)
Evaluatiegesprek 1 uur  (online of live)

 

Pakket 2

Vrij weer Fijn 🌟 🌟

Intake 2 uur (online of live)
4 x Coachgesprek 1 uur (online of live)
Educatief gynaecologisch onderzoek 1 uur (live)

Evaluatiegesprek 1 uur (online of live)

Pakket 3

Vrij weer Fijn 🌟 🌟 🌟

Intake 2 uur (online of live)
6 x Coachgesprek 1 uur (online of live)
Educatief gynaecologisch onderzoek 1 uur (live) 

Evaluatiegesprek 1 uur (online of live)

Anoniem – “In mijn herstelproces na kanker kwam ik bij Hellen vanwege jarenlange pijn bij het vrijen. Ik was direct positief geraakt en gerustgesteld door haar ontwapenende persoonlijkheid en zachte, persoonlijke benadering. Ze besefte mijn angst en de doorgemaakte ervaringen en in het deskundige traject dat volgde heeft ze mij stap voor stap en in alle rust, met alle zorgvuldigheid en haar mogelijkheden begeleid naar de moed om weer met plezier en zonder belemmeringen te kunnen vrijen. De aanpak van Hellen onderscheid zich zo positief ten opzichte van haar collega’s, dat ik dit elke vrouw gun. Ik ben haar heel veel dank verschuldigd.”

Gynaecologische behandelingen

Menopauze – Overgangsklachten

In een uur tijd neem ik al de klachten die je ondervindt met je door, waarbij het voor mij ook belangrijk is om je medische voorgeschiedenis te kennen, zodat ik kan inschatten welke therapieën voor jou binnen de mogelijkheden liggen. Natuurlijk wil ik ook precies weten wat jouw wensen over de eventueel in te stellen behandeling zijn, waardoor we op het eind van het consult een bij jou passende oplossing hebben gevonden. Dit kan gaan van enkel lifestyle- en voedingsadvies tot (bio-identieke) hormonale substitutietherapie.

3 maanden later evalueren we de ingestelde behandeling. Daarna is een jaarlijkse controle voldoende.

Kosten per consult van 1 uur € 125,-  

Hormonale onbalans – PMS – menstruatiestoornissen

In een uur tijd brengen we je klachten in kaart, kijken we waar de mogelijke oorzaak bij je ligt en geef ik je uitleg over hoe dat dan precies werkt en wat je er vervolgens aan kunt doen. Het advies dat je hierover krijgt is gebaseerd op een geneeskundige visie waarin de mens als geheel wordt gezien. Daarin spelen lifestyle, voeding, eventueel aangevuld met supplementen of bio-identieke hormonen een heel belangrijke rol. 

Kosten per consult van 1 uur: 125 euro

Anticonceptie

Er is zoveel keus op het gebied van anticonceptie dat het lastig kan zijn om te weten welke methode voor jou de beste is. Samen bekijken we, aan de hand van jouw wensen en levensstijl, welke vorm van anticonceptie het beste bij je past. Na 3 maanden kijken we of de methode voldoet aan je verwachtingen en zo nodig passen we die aan.

Mocht je kiezen voor het plaatsen van een spiraaltje dan nemen we ook daar ruim de tijd voor. Eerst krijg je een gynaecologisch onderzoek, aansluitend wordt dan het spiraaltje geplaats. Na de plaatsing doe ik een echo om te kijken of het spiraaltje goed zit.

Kosten per consult van 1 uur: € 125,- 
Kosten met plaatsing spiraal per consult van 1 uur: € 150,-  (dit is exclusief de kosten van het spiraal)

Anoniem – “Ik kwam afgelopen jaar bij Hellen omdat bij mij het uitstrijkje in het kader van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker via de huisarts niet gelukt was. Hellen nam alle tijd, rust en aandacht voorafgaand en tijdens het uitstrijkje. Zij deed dit erg begripvol en vriendelijk, zachtaardig en tegelijkertijd doelbewust – zodanig dat ik me vrij voelde in het contact met haar en met mijzelf / mijn lichaam. Op die wijze verliep het maken van het uitstrijkje voor mij heel positief en was het zelfs een goede en bijzondere ervaring: vanuit de veilige sfeer die zij creëert kon ik opener en nieuwsgierig worden.” 

Bij alle gynaecologische consults is bloedonderzoek in het begin meestal niet nodig omdat de resultaten niet altijd een goed genoeg beeld weergeven van wat er speelt. Door mijn ervaring weet ik wat wel en niet werkt. Door daar direct mee aan de slag te gaan, stabiliseert het zich waardoor een bloedonderzoek veelal (zeker in het begin) niet nodig is. Mocht later blijken dat het wel nodig is, wordt het alsnog opgepakt. 

16

Even kennismaken? 

Laten we bellen!