Praktijk voor seksuologie en gynaecologie

In al mijn behandelingen pas ik het biopsychosociale model toe. Simpelweg betekent het dat ik je klacht(en) vanuit verschillende invalshoeken benader: het medische, het psychische, het seksuele en vanuit de omgevingsvariabelen. Alles in je lichaam staat met elkaar in verbinding en heeft invloed op elkaar. Daarom kan een klacht soms uit een hele andere hoek komen dan waar je zelf in eerste instantie aan zou denken en daar neem ik in elk traject ruim de tijd voor.

DSC_4744

Seksuologische behandelingen

Als je last hebt van chronische pijn en/of klachten in de bekkenregio, zoals bijvoorbeeld vulvodynie, vulvitis, vestibulitis, dyspareunie, vaginisme, Provoked Vestibulodynia of Persistant Genital Arousal Syndrome, dan ben je bij mij op de juiste plek.

pleSier-logo2

Fijn Vrijen Traject

We gaan in 9 maanden pijnlijke seks transformeren naar seks waar je met een ontspannen lichaam en geest weer van kunt genieten. Met als resultaat dat je je een herboren vrouw voelt en een fijne en intieme relatie krijgt met je partner.

Anoniem – “In mijn herstelproces na kanker kwam ik bij Hellen vanwege jarenlange pijn bij het vrijen. Ik was direct positief geraakt en gerustgesteld door haar ontwapenende persoonlijkheid en zachte, persoonlijke benadering. Ze besefte mijn angst en de doorgemaakte ervaringen en in het deskundige traject dat volgde heeft ze mij stap voor stap en in alle rust, met alle zorgvuldigheid en haar mogelijkheden begeleid naar de moed om weer met plezier en zonder belemmeringen te kunnen vrijen. De aanpak van Hellen onderscheid zich zo positief ten opzichte van haar collega’s, dat ik dit elke vrouw gun. Ik ben haar heel veel dank verschuldigd.”

Gynaecologische behandelingen

Je kan bij me terecht als je last hebt van overgangsgerelateerde klachten zoals een droge vagina, opvliegers, stemmingswisselingen, verminderde of  geen zin meer in seks en dit invloed heeft op je (seksuele) relatie met je partner.

Ik kan je ook helpen als je het lastig of pijnlijk vindt om een gynaecologisch onderzoek te ondergaan en je daar dusdanig hinder van ondervindt dat je er iets aan wilt doen. De oorzaak hiervan kan zijn dat je in het verleden nare, grensoverschrijdende (seksuele) ervaringen hebt gehad waardoor er een vorm van vaginisme is ontstaan.

Zachte Overgang Traject

In 6 maanden van een onzekere naar weer een heerlijke stabiele vrouw, die zich stevig en vrij voelt in haar lichaam. Daardoor zal je intieme relatie met je partner zich herstellen en kan je weer van elkaar genieten als nooit tevoren.

Vagina Ontsluiting Traject

In 3 maanden ontdek je hoe je in ontspanning en met volledige controle en aanwezigheid een onderzoek kan toelaten. Het resultaat is dat je het traject afsluit met een fijne gynaecologische onderzoekservaring.

Anoniem – “Ik kwam afgelopen jaar bij Hellen omdat bij mij het uitstrijkje in het kader van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker via de huisarts niet gelukt was. Hellen nam alle tijd, rust en aandacht voorafgaand en tijdens het uitstrijkje. Zij deed dit erg begripvol en vriendelijk, zachtaardig en tegelijkertijd doelbewust – zodanig dat ik me vrij voelde in het contact met haar en met mijzelf / mijn lichaam. Op die wijze verliep het maken van het uitstrijkje voor mij heel positief en was het zelfs een goede en bijzondere ervaring: vanuit de veilige sfeer die zij creëert kon ik opener en nieuwsgierig worden.” 

In mijn begeleiding van vrouwen integreer ik lichaamsgerichte technieken. Hierdoor zullen deze vrouwen beter gaan voelen waar ze voor staan en zullen ze ook in hun dagelijks leven andere keuzes gaan maken. Ze zullen meer hun hart gaan volgen en daardoor intenser van het leven genieten.

Doordat ik lichaamsgerichte en traumaverwerking-technieken verweef in de aanpak van seksuele pijnproblemen, worden deze op een zachte maar effectieve manier behandeld.

16

Even kennismaken? 

Laten we bellen!