Over mij

Mijn naam is Hellen Nagel (1975) en ik woon met mijn heerlijke mannengezin (echtgenoot en 4 zonen 😍) in het midden van het land. Ik houd heel erg van nieuwe dingen leren en ben altijd bezig mezelf te ontwikkelen. Ook vind ik het belangrijk dat wij als gezin op een fijne manier met elkaar omgaan en tijd samen doorbrengen. Daarom maak ik bewust tijd vrij om daar meer over te leren en daardoor kunnen we samen, maar ook elk van ons afzonderlijk, steeds verder ontwikkelen. Ook houd ik erg veel van muziek. Als kind heb ik leren pianospelen, later ben ik ook veel gaan zingen en sinds een paar jaar leer ik nu ook cello spelen, net zoals 2 van mijn zonen. Daarnaast dans en hardloop ik graag om mijn lichaam fit te houden. 

Hellen Nagel - Praktijk voor seksuologie en gynaecologie

"Door heel hard te werken is het me gelukt om arts en daarna gynaecoloog te worden"

Al van kinds af aan wilde ik ‘iets in de medische wereld’ gaan doen. Mijn lievelings opa kreeg kanker en stierf net voor mijn 12e verjaardag. Rond die tijd moet ik besloten hebben dat ik graag andere mensen wilde gaan helpen zodat ze beter konden worden. In mijn middelbare schooltijd kwam ik erachter dat ik geneeskunde wilde gaan studeren.

Door heel hard te werken is het me gelukt om arts en daarna gynaecoloog te worden. Ik koos voor gynaecologie omdat dat het vak was waarin je als arts echt nog met de hele vrouw bezig kon zijn en dus niet met een heel klein stukje zoals in de meeste andere specialisaties. Gaandeweg die opleiding ging mijn interesse het meeste uit naar alles wat met de bekkenbodem te maken had, naar gynaecologische huidaandoeningen en naar hormonale onbalans.

"Gelukkig kwam ik in aanraking met het geweldige beroep van seksuoloog"

Na een aantal jaren zo werken merkte ik toch dat er weinig ruimte overbleef voor de vrouw achter de klacht, wat juist de reden was geweest waarom ik voor het specialisme gynaecologie had gekozen. Gelukkig kwam ik op dat moment in aanraking met het geweldige beroep van seksuoloog. In die opleiding leerde ik wat ik altijd al had willen weten: hoe zit het met onverklaarde pijn in het bekken- en buikgebied, hoe werkt het brein en de psyche samen met de lichamelijke klacht en wat moet je nu eigenlijk écht doen bij vrouwen die pijn hebben bij het vrijen (want de standaard gynaecologie had/heeft daar geen goed antwoord op)!

Ik wil heel graag dat vrouwen weten hoe hun lichaam in elkaar zit en hoe het werkt. Mijn missie is om vrouwen zich goed te laten voelen in hun eigen lijf en dan weer helemaal van het leven te kunnen genieten. Een fijne beleving van seksualiteit is daar natuurlijk een heel belangrijk onderdeel van.

"Fijne seksualiteit is een deel van een gezond leven en dat gun ik iedereen"

Het is zowel voor vrouwen als mannen belangrijk om te weten hoe seksualiteit werkt.

Als je weet hoe je eigen lijf in elkaar zit en hoe het werkt dan is het veel makkelijker om aan je partner te zeggen wat je nodig hebt en lekker vindt. En als je dan ook nog precies snapt hoe het lijf van je partner in elkaar zit en werkt, dan kan je vandaar uit samen een (lichaams)taal ontwikkelen waarmee je op elkaar kunt afstemmen, zodat je weer heerlijk van seksualiteit kunt genieten.

Fijne seksualiteit is een deel van een gezond leven en dat gun ik iedereen.

Hellen Nagel Praktijk voor seksuologie en gynaecologie

Ik vind het heel belangrijk om vanuit mijn hart te leven, wat natuurlijk sowieso iets is dat in mij en in ieder mens zit. Maar de laatste jaren is dit voor mij ook een bewuste keuze geworden om op deze manier te willen leven en mezelf daarin ook steeds verder te ontwikkelen.

Door op deze manier te leven, kan ik van mens tot mens en van hart tot hart met je aan het werk gaan waardoor het makkelijker wordt om alles wat ik je qua kennis aanreik in je op te nemen en er mee aan de slag te kunnen gaan. Je zult merken dat je heel gemakkelijk je verhaal helemaal bij me kwijt kunt, zonder dat je het idee hebt dat je bepaalde dingen niet zou kunnen zeggen.

Even kennismaken? 

Laten we bellen!