Werkwijze

Ik vind het enorm belangrijk dat je je volledig gehoord, gezien en begrepen voelt, misschien wel voor het eerst in je leven. Je voelt je misschien erg kwetsbaar als het om je seksualiteit gaat of als je gynaecologische problemen ervaart. Ik begrijp dat en sluit daarbij naadloos aan op jouw beleving zodat de te nemen stappen voor jou precies groot genoeg zullen zijn.

Ik sta ervoor dat ik al mijn kennis, kunde, ervaring en compassie die ik heb aan je mee te geven op de manier zoals die bij jou past. Ik sta voor vertrouwen, zorgvuldigheid, zachtheid, lichtheid, helderheid en humor.

De praktijk voor seksuologie en gynaecologie

Veilige ruimte

Of je nu de eerste keer komt voor een medisch, gynaecologisch of seksueel probleem, ik neem altijd uitgebreid de tijd om kennis te maken, jou op je gemak te laten voelen en jou helemaal je verhaal te laten doen. Allereerst creëer ik veiligheid waardoor het mogelijk wordt voor jou om de stappen te zetten die je moet zetten. Je zult merken dat ik geen oordeel heb, waardoor het makkelijker voor je wordt om over moeilijke dingen te praten. De sfeer die ik creëer is altijd gemoedelijk, open en gelijkwaardig. Gaandeweg zal ik je steeds meer vragen gaan stellen waardoor het voor ons allebei duidelijk wordt waar het precies aan ligt waar het bij jou minder lekker meer loopt.

In mijn praktijk ben je welkom om helemaal te zijn wie je bent. Ik luister met volle aandacht naar je. Ik beweeg met je mee en volg nauwgezet elke stap die je nodig hebt. Spreken over seksualiteit is niet altijd leuk of gemakkelijk, dat weet ik uit ervaring. Maar het is wel iets dat je kan leren. Ik heb het kunnen leren en ik help jou om elke keer een nieuwe stap te zetten om het meer bespreekbaar te maken.

“JE MOOI VOELEN HEEFT NIETS TE  MAKEN MET HOE JE ERUITZIET, DAT BELOOF IK JE”  – Emma Watson –

Inzicht

Ik werk veel aan de hand van afbeeldingen waarmee ik je inzicht geef in jouw situatie. Zodat het ook voor jou heel duidelijk is en we daarna goed aan de slag kunnen gaan. Dat doen we met verschillende oefeningen, lifestyle-aanpassingen, (indien nodig) traumaverwerking en dit alles eventueel ondersteund met medicatie, allemaal op maat voor jou.

Of je nu eerder een medische, gynaecologisch of seksuologisch probleem hebt, ik luister met evenveel aandacht naar jouw verhaal want soms hebben ze raakvlakken met elkaar. Samen brengen we de dingen die met elkaar samenhangen in kaart en bekijken we of er allicht nog extra onderzoeken nodig zijn. Allemaal onder één dak, bij steeds dezelfde persoon.

De praktijk voor seksuologie en gynaecologie - Hellen Nagel

Verschillende vrouwen ~ Verschillende klachten

Logo onderdeel Hellen Nagel

Omdat ik tot 2022 als gynaecoloog heb gewerkt en ik zowel arts-seksuoloog ben, zie ik vooral veel vrouwen van alle leeftijden die op wat voor manier dan ook pijn hebben rondom het vrijen. Een heel aantal onder hen heeft ook vulvaire pijn als ze niet met vrijen bezig zijn, bijvoorbeeld tijdens het fietsen of dragen van (strakke) kleding, ook wel vulvodynie genoemd.
Daarnaast ben ik ook gespecialiseerd in de begeleiding van vrouwen met de diagnose PGAS.

Ik zie vrouwen van alle leeftijden! Het zijn vrouwen die last kunnen hebben van hun hormonen zowel aan het begin als aan het eind van hun vruchtbare periode. Hierbij kun je denken aan klachten rondom onregelmatige cyclus, PMS-klachten en klachten die samenhangen met de overgang. Ook help ik graag vrouwen bij wie het moeilijker is om een gynaecologisch onderzoek te ondergaan, bijvoorbeeld vanwege vaginisme. Met hen maak ik een plan om stap voor stap naar dit onderzoek toe te werken.

Hellen Nagel - Praktijk voor seksuologie en gynaecologie - detailfoto

Mannen en partnergesprekken

Daarnaast zie ik ook mannen die pijn hebben in hun penis en/of balzak en/of bekkenbodem en die al bij veel specialisten geweest zijn en daar de boodschap kregen dat er niks aan de hand was.

Ik zie mannen en vrouwen met hun partners die minder of geen zin hebben in seks, die moeite hebben om opgewonden te worden of te blijven, die merken dat hun seksuele problemen invloed hebben op hun relatie en/of op zichzelf.

Bij seksuele problemen is het altijd van belang dat ook de partner op een bepaald moment betrokken wordt in de behandeling.

“SOMS NEMEN DE KLEINSTE DINGEN DE MEESTE RUIMTE IN JE HART IN BESLAG”  
– Winnie the Pooh –

Werkwijze

De eerste keer dat ik je zie zullen we er in het gesprek achter proberen te komen wat er precies speelt. Doormiddel van aandachtig luisteren en jou tussendoor vragen stellen komen we al snel tot de kern.

Een goed begin is het halve werk. Zo’n eerste sessie kan best intensief zijn. Omdat jij de tijd en ruimte verdient om rustig en kalm je verhaal te doen zonder het gevoel van tijdsdruk te hebben, trekken we meestal twee uur uit voor de eerste sessie. Zo is het voor jou maar ook voor mij helder wat er aan de hand is en wat we gaan doen.

Praktisch gezien houdt het in dat we elkaar daarna ongeveer tweewekelijks zullen spreken. In die tussentijd heb je de tijd gehad om met de opdrachten aan de slag te gaan. De keer daarop zullen we bespreken hoe de oefeningen gegaan zijn, wat je is opgevallen, wat je ervan geleerd hebt en waar we kunnen bijsturen.

De opdrachten kunnen van alles zijn en zijn altijd op maat voor jouw situatie. Het kunnen ontspanningsoefeningen zijn, oefeningen om je lijf te voelen, je gedachten eens op een rijtje zetten en kijken welke invloed die op de klacht hebben of welke invloed de klacht op je gedachten heeft, zodat we dat langzaamaan naar een meer effectieve manier van denken kunnen gaan.

Consult Hellen Nagel - Praktijk voor seksuologie en gynaecologie

Even kennismaken? 

Laten we bellen!